fase13 kleurinspiratie voor je interieur, lacecap bluesColourinspiration | Lacecap Blues | Kleurinspiratie voor je interieur!

~ Er zijn vele soorten Hydrangea’s in Nederland noemen wij deze plant Hortensia. Van oorsprong komen ze uit China en Japan. De VOC, de Verenigde Oost-Indische Compagnie, stuurde in de zestiende en zeventiende eeuw reeds vertegenwoordigers naar Japan, die daar de Japanse flora bestudeerden. Ze brachten vele soorten Hydrangea naar het westen.

~ Hier op de foto: de Hydrangea macrophylla normalis; schermbloem hortensia ook wel ~ tellers, randbloeiers of lacecaps genoemd. Deze worden gekenmerkt door hun platte, schijfvormige bloemscherm. Rond het middengebied van vruchtbare bloemen bevinden zich aan de rand van het scherm een krans van grote steriele bloemen. Dit zijn de lokbloemen, die onvruchtbaar zijn en ervoor zorgen dat de insecten naar de bloem komen, om de vruchtbare bloemen te bestuiven.

De schakering van blauwtinten heeft een enorme aantrekkingskracht op mij, ik ben gek op blauw! Maar om deze diepe en intense kleuren toe te passen in je interieur heb je wel wat lef nodig en ook enkele tegenhangers qua kleur/materiaal om het geheel in balans te houden. Zoals bijvoorbeeld een mooie donkere en warme houtenvloer. Of juist de combinatie met helder wit en lichte grijstonen voor een krachtig contrast.

~ Wil jij ook de kleuren in je interieur veranderen en weet je niet precies hoe dit aan te pakken? Wil je meer informatie of een afspraak maken? Mail mij dan: info@fase13.nl of check hier voor meer contactopties. Ik bespreek graag de mogelijkheden voor een eventuele samenwerking. Bijvoorbeeld om jouw identiteit weer in je interieur terug te brengen door middel van kleur!

~ Ook kan je mij inschakelen voor interieurontwerp en/of interieuradvies, lees hier hoe FASE13 een project aanpakt en bekijk enkele gerealiseerde interieurs.