fase13 kleurinspiratie voor je interieur, sunny september yellows

Colourinspiration | Sunny September Yellows | Kleurinspiratie voor je interieur!

~ Normaal gesproken maak ik deze kleurinspiratie blog alleen op de maandag.. Maar omdat ik vandaag, 13 september jarig, ben krijgen jullie er gewoon eentje extra. Zomaar omdat ik zin heb om mijn vrolijkheid te delen. En hoe kan ik dat beter doen dan met de kleur geel! Geel was het afgelopen jaar een van mijn meest favoriete kleuren. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld welke kleur mijn dochter in haar kamertje zou krijgen, ja inderdaad geel.

Wist je trouwens dat geel het meest in het oog vallende kleur is van alle kleuren. Dit is ook een van de redenen waarom deze kleur in nogal wat landen gebruikt wordt wanneer het om veiligheid gaat. Zoals reddingsvesten, regenjassen van kinderen. Maar ook voor verkeersborden die te maken hebben met veiligheid, zichtbaarheid en bij wegenbouw de voertuigen geel uitgevoerd zijn.

Wanneer je geel toepast in je interieur bedenk dan dat het contrasteert met hoogblauw en paars. En rustgevend is in combinatie met lichtblauw, indigo, taupe en bruin. Geel kan er bijna overal goed uitzien, maar in een kleine ruimte kan een groot knalgeel vlak te overweldigend zijn. Tenzij er sprake is van veel ramen en een grote inval van daglicht.

~ Wil jij ook de kleuren in je interieur veranderen en weet je niet precies hoe dit aan te pakken? Neem dan contact met mij op voor een kleuradvies, we bespreken de mogelijkheden om jouw identiteit in je interieur te brengen door middel van kleur!