~ Dertien #13 op het strand

Ik had jullie al eerder verteld dat het getal dertien steeds op mijn pad komt. Het laatste voorbeeld is dat ik naar een nieuwe fysiotherapeute ging, wat bleek, zij is gevestigd in unit 13. Dus dat zit wel goed. Een ander mooi voorbeeld is er een van lang geleden. Als klein meisje ging ik altijd met mijn moeder op mooie dagen naar het strand. Om daar te komen stapten we op de fiets voor een kort ritje om vervolgens een ogenschijnlijk eindeloos pad door de snikhete duinen te volgen richting het strand. En maar sjouwen met mijn emmer en schep. Om op het strand te komen moest je nog een hoge berg over, een zandduin met gloeiende zanddeeltjes. Eenmaal op het strand was het genieten..van de zee en de horizon.

Wat blijkt, precies dit stukje strand is bij paal nummer dertien! En deze foto heeft mijn moeder gisteren tijdens een strandwandeling in de stormachtige wind genomen, en naar mij gestuurd om met jullie te delen.. Mooi toch!

Ook heb ik ontdekt dat de kust van NL vele strandpalen heeft, en dat dit niet de ‘enige’ 13 is.. De kust is als het ware in kustvakken verdeeld. Er is sinds 2005 een digitale kustlijn te bekijken op www.kustlijn.nl Hier kan je zelfs zelf jouw beeld, foto, kunstwerk, herinnering toevoegen op die ene plek langs de kust, bij een strandpaal. De strandpalen vormen zo de geografische ijkpunten en brengen de cultuur van de Nederlandse kust in kaart.

~ ik ervaar een grote aantrekkingskracht tot het getal dertien. Hier kan je lezen waarom dat zo is en het mij dagelijks inspiratie geeft. Vele mensen in de wereld denken dat het getal 13 ongeluk brengt, ik denk daar het tegenovergestelde van.