Tijdelijke btw-verlaging op renovatie, herstel en tuinonderhoud woningen – 2013

Staatssecretaris Weekers: ‘Met deze maatregel verwachten we mensen over de streep te trekken te investeren in huis en tuin. Bij de eerdere btw-verlaging waren in mijn ogen nog te veel zaken uitgesloten. Daarom wordt dit keer het verlaagde tarief ruimer toegepast.’

Het 6%-tarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning. Onder deze werkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning en de aanleg en onderhoud van de tuin. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.

In het besluit over het verlaagde BTW-tarief dat vandaag werd gepubliceerd wordt ook goedgekeurd dat het verlaagde tarief wordt toegepast op het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten en dergelijke ondernemers mits zij tevens de renovatie van de woning begeleiden. Het verlaagde btw-tarief geldt voor een periode van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014.

Kortom erg goed nieuws!

Lees hier de details: BLKB2013 305, Omzetbelasting. Verlaagd btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen

Wil jij ook je woning verbouwen, vergroten of verbeteren? Nu is het een goed moment om je interieur aan te pakken en naar je wens te veranderen. Weet je niet precies hoe dit aan te pakken? Neem dan contact op met mij, Sylvia Fase voor meer informatie en het maken van een vrijblijvende kennismakingsafspraak. Check hier voor meer contactopties. Ik bespreek graag de mogelijkheden voor het maken van een interieurontwerp en/of interieuradvies op maat, lees hier hoe FASE13 een project aanpakt en bekijk hier enkele gerealiseerde interieurs.