Btw-tarief verbouwingen en renovatie woningen

Het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen in de bestaande bouw is per 1 maart 2013 verlaagd van 21% naar 6%. De verlaging is tijdelijk. Als gevolg van de begrotingsafspraken 2014 is de einddatum verlengd van 1 maart 2014 naar 31 december 2014.

Werkzaamheden

Het 6%-tarief is van toepassing op het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Ook aanleg en onderhoud van de tuin door hoveniers valt onder het 6%-tarief. Het verlaagde tarief is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.

In de bijlage bij het besluit staan de werkzaamheden waarop u het verlaagde btw-tarief wel of niet mag toepassen. In een besluit van de Belastingdienst vindt u onder Post B 8 2 meer informatie over wat er valt onder woningen.

~ Kortom wederom goed nieuws!

Wil jij ook je woning verbouwen, vergroten of verbeteren? Nu is het een goed moment om je interieur aan te pakken en naar je wens te veranderen. Weet je niet precies hoe dit aan te pakken? Neem dan contact op met mij, Sylvia Fase voor meer informatie en het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mail mij: info@fase13.nl of check hier voor meer contactopties. Ik bespreek graag de mogelijkheden voor het maken van een interieurontwerp en/of interieuradvies op maat, lees hier hoe FASE13 een project aanpakt en bekijk hier enkele gerealiseerde interieurs.

Comments are closed.

UA-21569880-1