FASE13_Keukenontwerp

 

In de categorie.. #wistudat? #fase13 u ook kan helpen met creatieve, functionele en betaalbare ideeën voor een nieuwe keuken! Zie bijgaand voorbeeld van een u-vormige keuken, door de wand van de woon -eetkamer door te breken ontstaat er een halfopen keuken.

Wilt u ook uw keuken aanpakken? Dan kan ik u daarbij helpen een plan van aanpak te maken en een keukenontwerp op maat. Welke geheel is afgesteld op uw eisen en wensen, waar u eventueel zelf mee verder kan (het plan meenemen naar een keukenshowroom, of zelf bouwen) of ik realiseer uw droomkeuken door een keukenspecialist in te schakelen vanuit mijn netwerk.

Hoe ga ik te werk voor een keukenontwerp op maat? Ik maak eerst een analyse van hoe u de keuken dagelijks gebruikt. Welke apparatuur u zoal gebruikt en we inventariseren hoeveel opbergruimte u nodig heeft. Dan bekijk en meet ik de beschikbare ruimte in uw woning. Hiervan maak ik een plattegrondtekening op schaal zodat een logische routing en functionele indeling gemaakt kan worden. Tegelijkertijd check ik allerlei belangrijke details zoals ergonomie, techniek, leidingwerk en verlichting. En bovenal is het doel er een creatief geheel van te maken in de woonstijl die bij u past.

FASE13_Keukenontwerp_2Keukens worden veelal opgebouwd uit spaanplaat rompen volgens een modulair systeem. Dat wil zeggen dat keukenkasten standaard afmetingen hebben. Door te spelen met bepaalde afmetingen kan je regelmaat, ritme en balans maken tussen de benodigde hoeveelheid kastruimte en de esthetica. Een nadeel van een modulair systeem kan zijn dat wanneer de beschikbare ruimte, een niet standaard ruimte is, dat je dan niet goed of mooi uitkomt. In zo’n situatie pleit ik dan voor een maatwerk keuken, deels of geheel, door meubelmaker of interieurbouwer te laten vervaardigen.

Voor elke woonstijl is er wel een bijpassende keuken-uitstraling, dit komt FASE13_Keukenontwerp_3-lrvoornamelijk tot stand door het type/soort kastdeuren. Verschillende afwerkingen qua materiaal en kleurstelling passen bij verschillende typen woonsfeer. Van eigentijds modern, met gladde en/of glimmende oppervlakten. Tot paneeldeuren voor een klassieke uitstraling. Een werkblad van hpl met houtmotief of juist een massief houten blad, van beton, keramiek of composiet steen. Tegenwoordig is er veel te kiezen, voor elk budget wat. Hetzelfde geldt voor de inbouwapparatuur, hiervoor is het goed van te voren te bedenken welke verwachtingen u heeft (denk aan bedieningsgemak) Ook is de keuze van deurgreep een niet te onderschatte keuze die van grote invloed is op de identiteit van de keuken.

~ Wilt u ook een keuken op maat laten ontwerpen en dat #fase13 u bijstaat bij de realisatie ervan? Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Stuur mij dan email of ga naar de contactpagina voor meer contactopties. Ik bespreek graag de mogelijkheden voor een eventuele samenwerking.

 

 

FASE13 | keukenontwerp

FASE13 | zeestraatstudio lokatie

UA-21569880-1