In de regio Zuid-Holland-Zuid is Trivire is een grote woningcorporatie. Het bestaande kantoorpand in Dordrecht is na de verbouwing verder gegaan als bedrijvencomplex Callisto.

Het bestaande pand is grootst onder handen genomen. Er is door meerdere disciplines aan gewerkt. Na analyse van de beschikbare binnenruimte en onderzoek naar de eisen/wensen en behoeften van medewerkers konden er nieuwe indelingen opgesteld worden. De medewerkers wilden elkaar meer zien en beter samenwerken. De vernieuwing van verlichting, klimaat en systeemplafonds maakte dit totaalplaatje in balans. De bestaande entree is bouwkundig uitgebreid en werd de nieuwe centrale hal, een ontmoetingsplek voor alle huurders en bezoekers.

De aansluitende ruimten op de centrale hal zijn door middel van kleurtoepassing herkenbaar gemaakt. Oranje/rood staat voor werkzone en kleurstelling groen/blauw als algemene ruimtes informele ontmoetingsplaats. Deze ruimte zijn zodanig open vormgegeven dat er zichtlijnen zijn om elkaar beter te zien. Maar toch ook [deel] gesloten ruimten tussen geplaatst om rustig te overleggen of geconcentreerd te werken.

De paars/roodroze kleur is kenmerkend voor de gezamenlijke ruimte zoals centrale hal, werkcafé en vergaderruimten. Nadat het ontwerp van de functionele indeling was vastgelegd zijn de kleurenschema’s vertaald naar de ruimte. Dit is gedaan door kleur toe te passen op stofferingen zoals tapijttegels, stoffen van meubels maar ook in de wandbekleding / behangen. Ook zijn er diverse maatwerk meubels ontworpen in stijl met de kleurenschema’s en zijn gerealiseerd door Van Assem, zoals de cirkelvormige balie, garderobes, locker-kasten, zitbanken, plantentuin met zitrand onder de trap en de kenmerkende pantry-huisjes.

In opdracht van Colliers International werkten wij enige tijd geleden samen aan het omvangrijke project Trivire in Dordrecht.

Heb je interesse om ook je werkomgeving te veranderen, wij helpen je graag! Stuur een berichtje of je kan bellen naar Sylvia Fase M 0628771857

 

FASE13 | keukenontwerp

FASE13 | zeestraatstudio lokatie

UA-21569880-1