FEEST! …want vandaag 13 maart 2018 bestaat #FASE13 interieurarchitectuur Den Haag alweer 8 jaar!

En op naar de 13 jaar feest, een leuk weetje is dat #13 het volgende Fibonacci getal is, en ook de gulden snede genoemd.

 De gulden snede in de natuur

 

De lengte van een groot blok ten opzichte van een naastgelegen kleiner blok is de gulden snede, hierin is een logaritmische spiraal getekend

 

De Fibonacci spiraal

De gulden hoek (ongeveer 137,5°) is de hoek die een cirkel volgens de gulden snede verdeelt. In de natuur zien we die hoek terug in delen van bloemen zoals bloemblaadjes, zaden en kelkbladeren.

Dergelijke bloemdelen groeien uit stukjes weefsel die ontstaan op een vaste plaats, bijvoorbeeld bloemblaadjes die ontspringen in het hart van een bloem. Om optimaal zonlicht te kunnen opvangen is het belangrijk dat de blaadjes allemaal een andere kant op groeien en zo een schijf vormen. Als elk blaadje een gulden hoek met zijn voorganger vormt, wordt de schijf het efficiëntst gevuld.[2] (Vergelijk dit bijvoorbeeld met een zeer inefficiënte hoek: 120°. Het vierde blaadje groeit in dat geval op precies dezelfde plek als het eerste blaadje, het zevende ook, enzovoort. Er ontstaan dan drie pakketjes van over elkaar heen groeiende blaadjes, op 0°, 120° en 240°.)

bron : Wikipedia Gulden snede

 De betekenis van het cijfer 8

Sleutelwoord: MATERIEEL SUCCES EN PRESTATIEVERMOGEN
Positieve eigenschappen: Beleefd, betrouwbaar, doelgericht, excentriek, fanatiek, fel, geconcentreerd, intelligent, leider, onderscheidingsvermogen, praktisch, sterk, tactvol, vasthoudend, verstandig, zelfbeheersing, zelfvertrouwen.
Negatieve eigenschappen: Eenzaam, gewetenloos, hard, hooghartig, intrigant, koppig, materialistisch, meedogenloos, ongelukkig, onverdraagzaam, schuldig voelend, tiranniek, wreed, zorgeloos.
Te leren: Verdraagzaamheid en eerlijkheid; niet te materialistisch worden.

bron: Mysteries van het leven

Wil jij de gulden snede in je interieur toepassen, meer balans creëren in de ruimte of door middel van kleur en materiaal toepassingen. In een persoonlijk interieuradvies kan FASE13 binnenhuisarchitecte, Sylvia Fase je helpen je privé of zakelijke interieur te transformeren. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking, dan plannen we een afspraak en bespreken we de mogelijkheden voor jouw interieurwensen.