De interieurtrend Japandi

is de snelst stijgende trend in interieurontwerp voor 2022. Sylvia Fase is ervaren binnenhuisarchitect / interieurarchitect bij buro FASE13 in Den Haag. Zij kan je daarom helpen om je woonruimte te herinrichten. Alles weer helemaal up to date te maken met de nieuwste interieurtrends, zoals Japandi. Neem contact op om de mogelijkheden voor jouw interieur te bespreken.

.

japandi

Japandi is de snelst stijgende interieurtrend in interieurontwerp voor 2022 – met Google-zoekopdrachten 13 keer hoger in 2021 dan in 2020. En donkere academische wereld en grandmillennial-stijlen zijn de op één na en derde trendy ontwerpen. Ondertussen lijken mensen hun interesse te verliezen in het rustieke, shabby chic en moderne land. Dat de sterkste dalingen in zoekopdrachten registreerde. Waar je ook woont, er is de laatste tijd een heel duidelijke trend: we brengen veel meer tijd binnenshuis door. Zo zijn er de afgelopen twee jaar steeds meer herinrichtingsprojecten geweest. Omdat mensen de behoefte voelen om hun woonruimtes te verfraaien en op te frissen.

Rentcafe [een landelijke website voor het zoeken naar appartementen waarmee huurders gemakkelijk appartementen en huizen te huur in de VS kunnen vinden] heeft de toename in zoekvolumes voor 35 verschillende ontwerpstijlen in 2021 geanalyseerd in vergelijking met het voorgaande jaar. Dit om de stijlen te identificeren die het meest aan populariteit wonnen, evenals de stijlen waarin mensen hun interesse verloren. De meest trendy interieurstijlen voor 2022, volgens Google-zoekopdrachten: Zen-, mysterie- en oma-geïnspireerde stijlen stijgen in populariteit in 2022.

 • 1,217% Japandi [rustig, zen, harmonisch]
 • 405% Dark Academia [somber, mysterieus, dramatisch]
 • 217% Grandmillennial [granny-chic, gedessineerd, gewaagd]
 • 132% Cottagecore [romantisch landelijk, nostalgisch, grillig]
 • 112% Maximalism [overvloedig, luid, eclectisch
 • -28% Rustic [natuurlijk, aards, ruig]
 • -28% Shabby Chic [comfortabel, vertrouwd, ontspannen]
 • -25% Modern Country [schoon, licht, praktisch]
 • 24% Modern Farmhouse [charmant, gezellig, traditioneel]
 • 1% Mid-Century Modern [praktisch, organisch, gestructureerd]
 • 29% Scandinavian [eenvoudig, gelaagd, uitgebalanceerd]

 

interieurtrends 2022

 • Japandi

  • Tranquil, rustig, zen, harmonisch
  • Een jaar stijging van het zoekvolume: 1,217%
  • Gemiddeld maandelijks zoekvolume: 3,820

Japandi, de meest trendy stijl, ziet de meest opmerkelijke stijging in populariteit, met Google-zoekopdrachten 13 keer hoger dan een jaar geleden. Deze match-made-in-heaven-stijl die het beste van twee vergelijkbare, maar zeer verre werelden samenbrengt – Japan en Scandinavië – heeft een netto toename van 3.530 zoekopdrachten per maand opgeleverd.

De stijl is gericht op het creëren van een rustige en schone esthetiek; natuurlijke tinten en texturen omarmen; en het bevorderen van gemoedsrust. Als zodanig is het kleurenpalet gevuld met neutrale en gedempte kleuren, evenals accenten en contrasten om dynamiek te creëren. Tegelijkertijd brengen planten leven en warmere tinten en worden ze gebruikt om een ​​levendigere, dynamischere versie van het klassieke minimalisme te creëren.

Jen Stark, oprichter van Happy DIY Home, vertelde ons dat deze samensmelting van trends een ongelooflijk potentieel heeft, en gaf ons enkele tips over hoe we het kunnen integreren: “Dit is een zeer minimalistische stijl die functioneel en toch eenvoudig is. U wilt natuurlijke texturen opnemen in open en lichte ruimtes en meer neigen naar neutrale tinten. Combineer dit met meer rustieke elementen in Japanse stijl om een ​​unieke en zuivere fusie te creëren.”

Wil jij deze interieurtrend graag toepassen in jouw interieur? Neem dan contact op met binnenhuisarchitect Sylvia Fase FASE13 en bespreek te mogelijkheden om jouw interieur te tranformeren.

image: anthology creative studio

bron: rentcafe